tiistai 17. syyskuuta 2013

Kurkistus Stavangerin hotelleihin

Hotel & Restaurant Management - kurssi on huomattavasti mukavampi kurssi, kuin Organizational Communication, josta olenkin pariin kertaan puhunut valittanut... Tänään pääsimme nimittäin tutustumaan kahteen hotelliin Stavangerissa, Clarion Hotelliin ja Comfort Hotelliin. Molemmat kuuluvat Choice Hotels - ketjuun.
Ajattelin, että tämä on loistava keino päästä esittelemään paria majoitusvaihtoehtoa Stavangerissa, vaikka itse en niitä pääsekään testaamaan. Hintatasohan on tietysti Norjan tapaan suhteellisen tähtitieteellinen opiskelijabudjettiin, mutta jos hotelliin halajaa, nämä ovat varmasti erittäin varteenotettavia vaihtoehtoja.

Pikku fakta hotelleihin liittyen Stavangerissa: Koska Stavanger on Norjan öljypääkaupunki eli selkeästi bisneskohde, eikä niinkään turistikohde, huoneita on huomattavasti helpompi löytää viikonlopuksi kuin viikolle. Siinä missä tiistai on viikon kiireisin päivä, ja huoneista pyydetään päätä huimaavia hintoja, viikonloppuna hintoja lasketaan selkeästi, etteivät hotellin olisi täysin tyhjillään. Melko päinvastaista siis kuin useimmissa kaupungeissa! Stavangerissa myös hotellien high-season on elokuun puolivälistä vuoden loppuun, ja kesä on selkeästi low-seasonia. Täältä siis tuskin saa kesätöitä hotellista.
Periaatteessa siis ihanteellista turisteille kesällä, tilaa pitäisi riittää, eikä hinnatkaan ole maksimissaan (vaikka tuskin täällä kuitenkaan halpaa on...). Vaikka risteilyalukset tuovatkin tänne turisteja, se vaikuttaa lähinnä matkatoimistoihin, sataman ravintoloihin ja matkamuistomyymälöiden myyntiin, eikä hotelleihin.

Mutta asiaan: Clarion hotellit ovat laadukkaita hotelleja, joissa henkilökunta pukeutuu siististi ja palvelun tulisi olla todella hyvää. Tämä kyseinen Clarion perustettiin vuonna 2000, ja uudistettiin vuonna 2011. Tänään, tiistaina (siis viikon kiireisimpänä päivänä) hotelli oli täyteen buukattu, mikä kertoo kyseisen hotellin olevan myös melkoisen suosittu. Tästä johtuen emme valitettavasti päässeet kurkistamaan huoneisiin. Meille kuitenkin esiteltiin hotellin eri osa-alueita ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa kokoushuoneessa, joka oli itseasiassa osa sviittiä. Näköalat olivat todella hyvät, ja niitä pystyikin runsaiden ikkunoiden läpi ihastelemaan helposti pöydän äärestä.

Näköalaa kokoushuoneesta. Kuvasta myös näkyy, kuinka paljon valkoisia puutaloja täältä löytyy.



Toisiaan, kokoustila oli pätkäisty sviitistä, ja pääsimme kurkkaamaan siihen kuuluvaa poreallasta ja saunaa. Voisin kyllä kylpeä tuolla ihan mielelläni.



Kokoushuoneesta suuntasimme katsastamaan Clarionin ravintoloita, ja kävelimmepä nopeasti keittiön läpikin. Elokuussa hotellin tiloihin saatiin uusi ravintola, Kitchen & Table, joka on Manhattanillakin vaikuttaneen, etiopilaistaustaisen Ruotsin Masterchef - voittajan käsialaa. Kyseinen heppu, Marcus Samuelsson, on myös hyvää pataa Obamien kanssa, ja yhdessä michellen kanssa Marcus on yrittää muuttaa Amerikan ruokailutottumuksia terveellisempään suuntaan.

Voisi kuvitella ravintolan olevan hyvä, eikö? Stavangerin Clarion hotellilla oli tavoitteena tuplata ravintolatulonsa kyseisen ravintolan myötä. Mutta kuinkas kävikään, tulot kasvoivat tiplasti, ja nyt ravintolaan virtaa asiakkaita myös hotellin ulkopuolelta, mitä ei ole kuulemma ennen tapahtunut. Tekisipä itsenikin mieli testata kyseisen raflan murkinoita...

Tämän pöydän tarkoituksena on saattaa yksinäiset matkailijat yhteen. Ajatuksena on, että esimerkiksi työtapaamisissa kulkevat, yksinäiset matkailijat saisivat seuraa, ja parantaisivat näin olleen matkakokemuksiaan. Toimii kuulemma tosi hyvin Amerikassa, mutta pohjoismaalaisilla on vielä opeteltavaa...

Mua rupes jotenkin kiehtomaan tuo matto tuota tummaa lattiaa vasten, vaikken normaalisti tämän tyylisiä mattoja katsele...

Koska hotellin pääkeittiö on toisessa kerroksessa, piti Kitchen & Tablelle tehdä oma, pienempi avokeittiönsä


Kaiken kaikkiaan, Kitchen & Tablessa oli mielestäni tyylikäs, mutta silti kotoisa tunnelmaltaan. Kitchen & Tablen omille sivuille pääset tästä (klik).

Ja tässä pääruokasali, missä tarjoillaan aamupalat ja lounaat. Ei ollut hassumman näköinen tämäkään tila.




Clarionin jälkeen siirryimme seuraavaan Choice ketjun hotelliin, Comfort Hotelliin. Tyyli oli aivan erilainen Clarioniin verrattuna; henkilökunnan asustus oli vapaampi, kukkaruukuissa graffitityyliä, ja aula sai inspiraatiotaan rock/pop - musiikista. Hotellissa soi Comfort - radio, jonka soittolistan on luonut Goldfinger-dj. Soittolista on ilmeisesti myös kuunneltavissa Spotifyssa.
Comfort pyrkii tarjoamaan asiakkailleen sen mikä on olennaista, ja siten olemaan myös kohtuuhintainen. Huonepalvelua ei ole, eikä huoneista löydy minibaaria. Alakerran aulassa on tosin myytävänä kaikkea mitä minibaarista voit kaivata, joskin huokeampaan hintaan. Kahvia ja teetä on myös saatavilla ympäri vuorokauden - ilmaiseksi.
Siinä missä useat hotellit haluavat pitää asiakkaat itsellään koko visiitin ajan, käyvän hotellin ravintolassa ja baarissa ja niin edelleen, Comfortissa halutaan ihmisten tutustuvan itse kaupunkiin. Comfort on myös ulkoistanut ravintolatoimintansa, sekä siivouksen muille yrityksille. Comfortilla on myös satunnaisesti melko hyviä pakettitarjouksia, esimerkiksi viikonloppuna kaksi henkilöä ja kaksi yötä yhteensä 695NOK (~88€ = HALPA.) 
Ja tosiaan, aamiasta on saatavilla klo 12 asti, ja check out on vasta klo. 18:00!! Sangen yllättävää.





Pääsy kattoterassille


Tämä hotelli on myös bongattavissa ekasta kuvasta!

hotellin pienellä kuntosalilla oli inspiroivat seinäkuvat...

Tämä oli meille Hotel & Restaurant Management - kurssin hotelliosuuden viimeinen tunti. Ainut huono puoli tässä field tripissä oli se, että nyt pitää tehdä aiheesta raportti... Noh, tämä ei ole onneksi puoliksikaan yhtä työläs ja tylsä kuin Organizational Communicationin home exam... 
Ensi viikosta lähtien paneudutaan sitten enemmän ravintolamaailmaan.Vaikka tulihan tässä postauksessa vähän ravintolajuttuakin. Muistelisin, että menemme jossain vaiheessa tutustumaan myös pariin ravintolaan tämän kurssin tiimoilta. Itsehän olen tähän mennessä tutustunut baarien lisäksi ainoastaan Burger Kingiin. :D Sekin on turhan kallista lystiä...  Ehkä päästään tutustumaan johonkin kahvilaan/ravintolaan sitten, kun saan vieraita tänne. Sen verran pitänee panostaa vieraisiin! Stavangerissa olisi hurjasti tarjontaa ravintoloiden osalta (rikkaat öljybisnesmiehet voivat nauttia ravintolaillallisista), ja harmittaa kyllä kun opintotuella ei paljon kaupungilla illallisteta... :/


Ja vähän aiheesta poiketen, huomaa kyllä, että syksy on käsillä. Kauppaan mennessäni nahkatakki niskassa sormia ja nenää palelsi, tiet oli märät mutta aurinko vähän pilkisti pilvien takaa. Vaikka täällä vielä onkin yllättävän vihreää, alkaa myös maassa näkymään muutamia lehtiä. Ja tänään on ollut tosi vaihteleva ilma. Kuvista päätellen voitte kuvitella, että aurinko paistaa nätisti. Aamulla bussia odotellessa kuitenkin satoi. Hotelleissa olessamme paistoi aurinko. Takaisin yliopistolle mennessä satoi. Kun pääsin huoneeseeni, avasin tietokoneen ja verhot, hetken päästä aurinko taas paistoi täyttä häkää. Puolen tunnin päästä satoi taas kaatamalla. Nyt paistaa aurinko, mutta horisontissa näkyy tuhteja, harmaita pilviä.
Erittäin vaihtelevaa. Mutta koleaa on, vaikka aurinko paistaa. Enää ei mennä ulos ilman takkia. 

Joko Suomesta on ne helleaallot kaikonneet ja syksy tulla jollottaa??


edit: nyt taas sataa...

2 kommenttia:

masa kirjoitti...

aamusin koleaa mutta aurinko paistaa edelleen täydeltä terältä joka päivä

Konnakartanon Konna kirjoitti...

Kuulin huhuja, että sateita on jo saatu. Hahaa, kyllä se sieltä tulee!